Akkerbouw

Nieuws 4069 x bekeken 5 reacties

Nieuw onkruidmiddel voor graan

Wageningen – Het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb) heeft een toelating gegeven aan Primus Perfect.

Het middel heeft als werkzame stoffen clopyralid en florasulam. Het middel krijgt een toelating als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van wintergraan, zomertarwe, zomergerst en haver. Het middel mag niet worden gebruikt in graan dat is bestemd voor verwerking in kanariezaad.

Laatste reacties

 • ed12345

  ik denk dat de meeste lezers benieuwd zouden zijn welke onkruiden je er mee bestrijdt

 • Burgerman9

  Nou, ik ben nog veel benieuwder waarom het wel mag worden gebruikt bij gewassen die ik zal eten , en niet voor voedsel voor kanaries. Die kanaries werden vroeger gebruikt in de mijnen, ze legden het loodje als er gevaarlijk gas aanwezig was. Is dat ook voor dit spul soms het geval?

 • leo,s vriend

  Burgerman9, nee, kanaries waarschuwden voor koolmonoxide.

 • info275


  Ik geloof dat Boerderij het niet helemaal begrepen heeft. Middel is door Ctgb toegelaten in wintergraan met uitzondering van kanariezaad. Kanariezaad is een aparte graansoort die in Nederland nauwelijks wordt geteeld. Canada is voornaamste teeltgebied. Waarschijnlijk was het dossier voor dit specifieke gewas niet gevuld en dan volgt er geen toelating.

 • agro1

  ed, wat kun je anders verwachten van b, weinig echte, interessante info.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.