Akkerbouw

Nieuws 3180 x bekeken 1 reactie

Emsland Stärke zegt vertrouwen in CEO’s op

Emlichheim- Aardappelconcern Emsland Group heeft deze week per direct het vertrouwen in twee van de drie directeuren opgezegd, namelijk Hubert Eilting en Michael Schonert. Dat bevestigt het concern tegenover Boerderij.

Over waarom de raad van commissarissen zo plots het vertrouwen in beide heren heeft opgezegd, geeft het concern geen toelichting. Wel wil het concern kwijt dat het niets te maken heeft met de reeds ingezette strategie om zich naast aardappelzetmeel versterkt te richten op vlokken en granulaat. Die strategie wordt gewoon voortgezet. Beide heren stonden al jaren aan het roer van het aardappelconcern.

Udo Hinkelmann blijft aan als CEO. Hinkelmann is begin december aangenomen als directeur en komt van een dochteronderneming van Deutsches Milch Kontor (DMK), een grote zuivelonderneming. Volgens Dr. Hans Vieregge, voorzitter van de raad van commissarissen, is Hinkelmann een vakkundig bestuurder en zeer vertrouwd in de omgang met landbouwers. Doel is op korte termijn de vacante posities in het management weer op te vullen.

Eén reactie

  • koestal

    vertrouwd in de omgang met landbouwers ,zo moet het zijn !

Of registreer je om te kunnen reageren.