Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Zweden oogsten 100 procent meer tarwe

Jönköping - De Zweedse tarweoogst was afgelopen seizoen met een volume van 2,7 miljoen ton dubbel zo groot als het voorafgaande jaar. Dat constateert de rijksdienst landbouw in zijn donderdag uitgebrachte oogstrapport.

Het met wintertarwe ingezaaide areaal was 82 procent groter dan in het voorafgaande jaar. Per hectare werd 7,06 ton gedorst, 910 kilo meer dan het gemiddelde van de voorafgaande vijf jaar. De totale graanoogst is 5,7 miljoen ton. Dat is ook flink meer dan gemiddeld.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Is dit nieuws ? Gaan we voor elk land in Europa of de wereld deze cijfers op deze site zetten? Wat is de bedoeling met dit verhaal? Als boerderij hiermee niet de bedoeling heeft om de graanprijs te laten zakken kunnen ze ook een land noemen waar de productie is gedaald.

 • new kids

  Als het jou niet past lees je er toch overheen farmerbn.

 • agratax2

  Het zou interessant zijn te weten welke gewassen grone hebben afgestaan aan de tarwe productie.

 • biertje

  Weer een onzinnig verhaal om graanprijs te drukken

Of registreer je om te kunnen reageren.