Akkerbouw

Nieuws 3810 x bekeken 1 reactie

Uienverwerker Oomen Agro failliet

Marknesse – Uiensorteer- en verpakbedrijf Oomen Agro in Marknesse is failliet verklaard.

Het bedrijf verklaart in de financiële problemen te zijn gekomen door 'de uiterst smalle marges en toegenomen sorteercapaciteit in de afgelopen jaren'.

De uienverwerker, opgericht in 2000 en met de laatste jaren een jaaromzet van zo'n 25.000 ton uien, kon niet meer concurreren op basis van kostprijs. Daarnaast kreeg het bedrijf de afgelopen jaren steeds vaker te maken met afnemers die hun verplichtingen niet nakwamen, schrijft Oomen Agro. "Uiteindelijk heeft een grote oplichtingszaak in het midden van afgelopen seizoen het bedrijf volledig genekt."

Oomen Agro staat niet alleen in de malaise in de uiensector. Dit jaar gingen ander sorteerders ook al kopje onder. De onderlinge concurrentie, een gevolg van overcapaciteit in de Nederlandse uienverwerking, speelt de sector al jarenlang parten.

Over een mogelijke doorstart van het bedrijf in Marknesse kan op dit moment nog weinig worden gezegd. De directie van Oomen Agro is afgelopen maanden met verschillende potentiële partners in overleg geweest om het bedrijf voort te zetten. Dit heeft echter tot niks concreets geleid en daarom staat het bedrijf nu volledig in de verkoop.

Eén reactie

  • info36

    Oplichting wordt in Nederland gedoogd! Zeer grote schande.

Of registreer je om te kunnen reageren.