Akkerbouw

Nieuws

Nieuwe proeflocatie voor Proeftuin Zwaagdijk

Zwaagdijk – Proeftuin Zwaagdijk heeft een nieuwe onderzoekslocatie voor de akkerbouwproeven gevonden in de Wieringermeer, aan de Medemblikkerweg in Wieringerwerf.

De proeftuin ging op zoek naar een nieuwe proeflocatie nadat duidelijk werd dat Proefboerderij Oostwaardhoeve op 1 november ging stoppen. De proefboerderij moest de activiteiten beëindigen, omdat de pachter van de grond het contract had opgezegd. De grond is teruggegeven aan Domeinen. Proeftuin Zwaagdijk maakte gebruik van de proefvelden en faciliteiten van de proefboerderij.

De nieuwe locatie is 60 hectare grond van maatschap Sturm, waarvan ongeveer 15 hectare actief wordt gebruikt door Proeftuin Zwaagdijk. De grond is ingedeeld in percelen van verschillende grondsoorten. De percelen liggen op loopafstand van elkaar en zijn via paden goed bereikbaar. Een ander voordeel van de locatie is de ligging nabij snelweg A7.

De eerste proeven van tarwe, gerst, rogge en triticale staan boven. De jaarlijkse open dag in juli heeft hier plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.