Akkerbouw

Nieuws 764 x bekeken

KWS Saat verbetert omzet

Einbeck- Zaaizaadconcern KWS Saat heeft in het eerste kwartaal van 2014/15 de omzet in de segmenten mais en suikerbieten flink kunnen verbeteren, namelijk – in vergelijking met de overeenkomstige periode van het voorafgaande jaar – met 15 procent en 10 procent.

Bij de granen leverde het Duitse concern echter 4 procent in als gevolg van lagere prijzen. Voor de omzet als geheel resulteerde een en ander in een plus van 8 procent naar €105,3 miljoen.

Bij de bieten gelooft KWS ook dat er sprake is geweest van een niet-trendmatige uitschieter. Dit gezien de grote oogsten van de lopende campagne en de hoge suikervoorraden, waardoor in 2015 van een kleiner bietenareaal wordt uitgegaan. Het resultaat is in het eerste kwartaal altijd negatief en ook deze keer, namelijk min €35 miljoen voor belasting en rente. Vorig jaar was het ruim €9 miljoen beter, maar dat heeft te maken met hogere kosten voor distributie en onderzoek en ontwikkeling. Geen reden voor zorgen, meent CEO Phillip von dem Bussche, want deze kostenstijging is gepland, en wel met oog op de groei van de onderneming op de voor KWS nog jonge markten en de uitbouw van de leidende positie op de gevestigde markten. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.