Akkerbouw

Nieuws 867 x bekeken 1 reactie

IGC: minder tarwe uit Australië

Londen – Australië gaat door droogte minder tarwe produceren dan verwacht. Dat stelt de International Grains Council (IGC) in de laatste oogstprognose. De IGC gaat nu uit van een productie van 24 miljoen ton. Dat is 1 miljoen ton minder dan in de septemberprognose. Australië heeft 18,5 miljoen ton tarwe beschikbaar voor de export.

De organisatie van graan exporterende en importerende landen verhoogt voor de hele wereld echter de oogstprognoses voor tarwe en ook voor mais. Maar ook de consumptie wordt hoger ingeschat. De graanvoorraad in de wereld groeit dit seizoen 2014/2015 naar een record van 429 miljoen ton, exclusief rijst. Dat is genoeg om 22 procent van het jaarlijkse verbruik te dekken. Alleen in 2009/2010 was de verhouding tussen eindvoorraad en verbruik nog iets hoger. Grote voorraden drukken de prijs.

Eén reactie

  • farmerbn

    Gaan we weer. Geeft boerderij gratis abonnement als Australie minder exporteert dan 18.5 miljoen ton? Ik ga graag de weddenschap aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.