Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Graan en soja duurder in oktober

Doetinchem – Graan en soja werden duurder in oktober. De notering voor sojabonen (novembercontract) steeg op de termijnmarkt in Chicago afgelopen maand 14,1 procent. Het eerstaflopende contract voor mais (december) werd 17,2 procent duurder en dat voor tarwe 11,1 procent.

In Parijs werd tarwe in oktober 11,3 procent duurder, bij mais bleef de stijging beperkt tot 2,1 procent. De tarweprijs in Parijs ligt met €172,25 bijna op hetzelfde niveau als op 1 september.

Ook op de fysieke markten werden tarwe, mais en sojabonen duurder in oktober, na de forse prijsdalingen in september. De prijsindexen van de International Grains Council voor tarwe en mais lagen op 31 oktober hoger dan op 1 september. De soja-index ligt er iets onder.

De prijsdaling in september werd veroorzaakt door de grote oogsten. Toch werden tarwe, mais en sojabonen duurder in oktober. Dat komt door speculatie op de termijnmarkten. Bovendien verloopt de sojaoogst in de VS traag.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Lijkt net dat er staat dat er grote oogsten waren in september en niet meer in oktober. Of ,toen de oogst nog van de boeren was, waren de prijzen laag maar toen het van de speculanten was stegen de prijzen.

  • slutter

    Men neme het recht in eigen hand !!!. Mannen,Broeders verenigt U.

Of registreer je om te kunnen reageren.