Akkerbouw

Nieuws

Belgen breken wereldrecord aardappelschillen

Bastogne - Het wereldrecord aardappelschillen is sinds zaterdag in Belgische handen. Een vijfmansploeg van een frietzaak in de stad Bastogne slaagde erin in een uur tijd 522,8 kilo aardappelen te schillen.

Dat was 37,8 kilo meer dan Amerikanen in 1993 wisten te verwerken.

Met de recordpoging vierde de frituur zijn 25-jarige bestaan. Begin deze maand mislukte nog een recordpoging. De vijf uit Bastogne wisten toen 'slechts' 442 kilo te schillen. Van de geschilde aardappelen worden frites gemaakt. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Binnenkort vieren de Belgen de Week van de Friet. Eerder deze week werd bekend dat de drie taalgemeenschappen in België bij VN-organisatie Unesco een aanvraag zullen indienen voor internationale erkenning van de frietkraamcultuur. Als de VN-organisatie ermee instemt, wordt het zogeheten frietkot werelderfgoed.

Of registreer je om te kunnen reageren.