Akkerbouw

Nieuws

Bayer stelt transgene soja uit vanwege eisen China

Washington – Bayer CropScience stelt de introductie van een transgene sojabonenvariëteit in de VS uit. Het veredelingsbedrijf brengt de soja pas op de markt als China er een toelating voor heeft gegeven, meldt persbureau Reuters.

In november 2013 blokkeerde China partijen Amerikaanse mais omdat er transgene mais in zat van Syngenta. Die Agrisure Viptera mais had geen toelating in China. De mais moest naar een andere bestemming. Het kostte de Amerikaanse exporteurs veel geld. De handelshuizen Cargill en Archer Daniels Midland en enkele tientallen maistelers proberen via rechtszaken de schade te verhalen op Syngenta. China is de laatste jaren een grote afzetmarkt voor Amerikaanse mais omdat de veestapel daar hard groeit.

Of registreer je om te kunnen reageren.