Akkerbouw

Nieuws 1 reactielaatste update:1 dec 2014

Afrikaanse rietsuikerplannen Nordzucker op de wip

Braunschweig - Bietenconcern Nordzucker lijkt de in het voorjaar gelanceerde plannen om in Afrika met de verwerking van rietsuiker te beginnen, op te willen geven.

Dat schrijft de Hannoversche Allgemeine Zeitung, die gesproken heeft met diverse insiders. Het Noord-Duitse bedrijf is volgens deze bronnen bij de plannenmakerij op tal van problemen gestuit.

Concreet behelzen de plannen om rond de €250 miljoen te investeren in de bouw van een fabriek in Zambia, maar de infrastructuur in het land blijkt in feite te zwak en ook deskundig personeel is moeilijk te krijgen. Het besluit over de bouw had al in juli moeten worden genomen, maar is voortdurend uitgesteld. Een rol speelt ook dat de suikermarkt momenteel weinig oplevert. Veel bietenleveranciers vrezen dat Nordzucker ook daardoor geen bevredigend rendement zal kunnen halen, aldus de krant. Corr

Eén reactie

  • koestal

    Zonde van al dat geld ,Afrika is onstabiel,China en India hebben een groot deel van de goede Afrikaanse landbouw- en visgronden van de machtshebbers gehuurd ,die maken van Afrika een moderne kolonie waar de inheemse bevolking niets te vertellen heeft. Deze landen leveren ook wapens aan de machthebbers

Of registreer je om te kunnen reageren.