Akkerbouw

Nieuws 1303 x bekeken

Lage startnotering frites uit schuur €2 tot €2,75

Emmeloord - De aardappelcommissie van de telersbeurs Emmeloord (LNCN) heeft op donderdag 20 november de eerste notering voor fritesgeschikte aardappelen droog uit de schuur vastgesteld.

De teller bleef steken op het zeer lage niveau van €2,00 tot €2,75 per 100 kilo voor de binnen Nederland, België en Duitsland aan fritesfabrieken geleverde aardappelen. Noteren voor levering buiten dit gebied kon niet, wegens onvoldoende handel.

De laatste fritesnotering af land van het seizoen kwam uit op €2,00 tot €2,50. De start met noteren droog uit de schuur is twee tot drie weken later dan gebruikelijk, het gevolg van de zeer slappe markt voor fritesgeschikte aardappelen.

In het prijsinformatiesysteem Agriprins zijn deze week tot en met donderdag negen transacties gemeld van telers met Nederlandse verwerkers. Vier ervan zijn ook bevestigd en betreffen alle meegeleverde overtonnen. In België meldde PCA/Fiwap dinsdag zeer weinig vraag vanuit verwerking. Export van aardappelen loopt beter, Emmeloord noteerde daarvoor €3 tot €6.

 

In Boerderij op Maat staan de verschillende noteringen vermeld voor aardappelen, uien, graan, peen en stro op de beurs in Emmeloord.

Of registreer je om te kunnen reageren.