Akkerbouw

Nieuws 1007 x bekeken

Uienhandel.com verlaagt tarief kwaliteitsbeoordeling

Apeldoorn – De kwaliteitskeuring voor uien die worden aangeboden op het online handelsplatform Uienhandel.com is fors verlaagd van €190 naar €100 per partij. De prijs voor een spoeduitslag blijft €100.

"Hiermee willen we voor telers de drempel verlagen om mee te doen", legt Aart den Bakker, manager bij website-eigenaar Agri-e-trade, uit. "De achterliggende gedachte is ook dat de kostprijs omlaag kan als meer mensen deelnemen. En we verwachten een groei voor komend seizoen."

Uienhandel.com is een soort marktplaats voor uien. Aanbieders en kopers blijven anoniem tot de deal is gesloten, maar de uien niet. Keuringsdienst NAK Services beoordeelt de partij voor deze online komt. Zo krijgt de koper inzicht.

Een box uien is een monster. Twee boxen naast elkaar moeten apart worden beoordeeld. "Het bewaarregime kan verschillen en daarmee de productkwaliteit ook", zegt Den Bakker.

De eerste transacties op Uienhandel.com hebben inmiddels plaatsgevonden. Agri-e-trade ziet dat de prijzen in de markt stijgen. "De meeste telers gaan afwachten, maar willen de markt scherp volgen. Dat kan op Uienhandel.com."

Of registreer je om te kunnen reageren.