Akkerbouw

Nieuws 1579 x bekeken 2 reacties

Prognose EU-graanoogst; 6 procent groei

Brussel – De Europese Commissie heeft de graanoogstprognose voor het seizoen 2014/15 herzien naar 6 procent groei. De nieuwe raming betekent ten opzichte van de septemberprognose een stijging met 2,8 miljoen ton tot 319,8 miljoen ton graan. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Vorig seizoen was de EU-graanproductie 302,8 miljoen ton. Voor Nederland verwacht de Europese Commissie een graanoogst van 1,723 miljoen ton. Daarvan bestaat 1,338 miljoen ton uit tarwe en 0,205 miljoen ton uit gerst. De nieuwe graanbalans gaat uit van een toename van de theoretische voorraad met 16,3 miljoen ton tot 49,3 miljoen ton. In vergelijking tot de graanbalans van september 2014 heeft de Commissie de invoerprognose van maïs met 1 miljoen ton verlaagd tot 8,0 miljoen ton. De tarwe-uitvoer is opgehoogd met 3 miljoen ton tot 28 miljoen ton (inclusief tarwe in de vorm van tarwebloem).

Laatste reacties

  • farmerbn

    Knap zo'n prognose maken want mijn tarwe zit er nog niet allemaal in. Ook heb ik niet bekend gemaakt hoeveel ha ik ga zaaien, hoeveel kunstmest ik erop ga strooien en wat voor weer we krijgen. Wat wel duidelijk is , is dat de politiek lage graanprijzen wil hebben voor het volk dus voorspellen ze alvast een grotere oogst voor volgend jaar.

  • breukers1

    Door zulke prognoses nu al te plaatsen stijgt het 'Story?Prive'niveau weer een tree. We schrijven 31 oktober.Nog een hele tijd tot we weer aan het oogsten zijn. Europees gezien moet nog heel veel gezaaid worden. Gematigde prijzen van afgelopen maanden zullen er voor zorgen dat nog al wat bedrijven zuiniger zijn met bemesting en gewasbescherming. Eigenlijk een flut prognose .

Of registreer je om te kunnen reageren.