Akkerbouw

Nieuws 1034 x bekeken

LMC verwacht tekort aan sojabonen

Oxford – De wereld krijgt binnen tien jaar een tekort aan sojabonen. Dat komt door de grote vraag uit China. Bovendien wordt veel plantaardige olie gebruikt voor de productie van biodiesel. Dat stelt het Britse marktbureau LMC International in een interview met nieuwssite Agrimoney.

Volgens LMC wordt momenteel 15 procent van alle plantaardige olie in de wereld verwerkt in biodiesel. Dat gebeurt vooral in Europa en de Verenigde Staten. Dat aandeel zal groeien. Bovendien heeft China steeds meer behoefte aan sojabonen voor de groeiende veestapel. LMC verwacht dat China in 2024 ongeveer 180 miljoen ton sojabonen nodig heeft. Dat is ruim twee keer zo veel als nu. China produceert zelf weinig sojabonen, waardoor de import flink groeit.

Of registreer je om te kunnen reageren.