Akkerbouw

Nieuws

Jaarresultaat KWS Saat daalt

Einbeck - Zaaizaadconcern KWS Saat heeft het resultaat voor belasting en financieringskosten in het boekjaar 2013/14 zien teruglopen als gevolg van gestegen kosten voor productontwikkeling en verkoop.

Daarnaast werd het resultaat negatief beïnvloed door wisselkoerseffecten. Dat rapporteert het concern in zijn donderdag gepubliceerde jaarverslag.

Uiteindelijk boekt het Duitse bedrijf een resultaat van €138,4 miljoen tegen €152,1 miljoen in het voorafgaande jaar. De omzet steeg daarentegen wel, namelijk met 2,7 procent naar €1,18 miljard.Als even afgezien wordt van de valutaeffecten is de omzet bovendien met ruim 7 procent toegenomen.

Directietopman Philip von dem Bussche is met de cijfers dik tevreden. Het resultaat voor belasting en financieringskosten komt neer op een rendement van bijna 12 procent en dat laat zien dat KWS hoge opbrengsten weet te genereren, aldus Von dem Bussche, die de aandeelhouders ook gerust kon stellen dat het dividend zal worden gehandhaaf op €3 per aandeel.

KWS produceert  in de segmenten mais, graan, suikerbieten en pootaardappelen. Volgend jaar mikt het concern op een omzetgroei van 5 tot 10 procent en een ebit-rendement van minimaal 10 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.