Akkerbouw

Nieuws 6 reacties

Graanprijzen stijgen bij klein aanbod

Den Haag - De prijsstijging op de graanmarkt is verder doorgezet. Dinsdag 28 oktober werden noteringen stevig verhoogd.

Telersbeurs Goes hield de wijziging voor zowel voertarwe als maaltarwe beperkt tot plus €6 per ton. Groningen noteerde voertarwe voor €154 per ton, €8 meer dan de voorgaande week. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland meldde dinsdag 28 oktober voor EU-voertarwe een prijs door van €168 per ton (plus €8). Dat is €22 meer dan eind september.

Laatste reacties

 • info36

  En maar schrijven dat er veel te veel is.

 • jan67

  allemaal graan vasthouden mensen wij zijn de gene die de baas zijn over ons produkt dus gewoon niet verkopen gaat de prijs vanzelf omhoog!!!

 • farmerbn

  En als er dan geen geld is voor kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen , gaat ook daarvan de prijs naar beneden want er is dan ook geen vraag daarnaar. Worden we allemaal schatrijk!

 • groot boerdam

  Ja Jan67 de opslag moet toch een keer leeg?

 • jan67

  ja maar nieuwe is er nog niet en je kunt het mondjes maat gaan verkopen mijn opslag is groot genoeg voor nog een oogst kapot gaat het niet en er komen ongetwijveld betere prijzen aan geloof me

 • ed12345

  Jan 67 ik ben het met je eens ,maar het is natuurlijk wel zo dat als tarwe in de EU te duur wordt het wel erg aantrekkelijk wordt om het uit b.v.zuid of n.america of de oekraiene aan te voeren .Daarmee wil ik eigenlijk zeggen er is een limiet in de prijsstijging Het natuurlijk een feit dat zonder crisis zoals de 30er Jaren graanprijzen zelden langer dan 3/4 jaar erg laag of erg hoog blijven

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.