Akkerbouw

Nieuws 779 x bekeken

Graanprijzen-site Triticus.eu stopt

Kantens – Website www.triticus.eu, een in maart 2010 opgezet online prijsinformatiesysteem voor de graantelers in Noord-West Europa, stopt.

Volgens Jan Schouten uit het Noord-Groningse Kantens, een van de drie initiatiefnemers, is het niet mogelijk gebleken om voldoende informatie op de site aan te bieden over de prijsvorming van granen af boerderij.

Het aantal deelnemende telers groeide aanvankelijk vlot, tot zo'n honderd in het najaar van 2010, maar meer is het niet geworden. Daarnaast was vooral de deelname van telers buiten Nederland, slechts een handvol, te gering. Volgens Jan Schouten vinden de meeste graantelers de prijsinformatie via commissionairs, handel en telersbeurzen blijkbaar voldoende.

Als er graantelers zijn die de website willen voortzetten, kunnen zij contact opnemen met het Triticus Team. Jan Schouten: ,,Het framewerk staat er immers."

Of registreer je om te kunnen reageren.