Akkerbouw

Nieuws 621 x bekeken 1 reactie

Franse pastabedrijven klagen over tarwe

Parijs – De Franse organisatie van fabrikanten van spaghetti en andere pastasoorten Sifpaf-CFSI maakt zich ernstig zorgen over een tekort aan harde tarwe, de belangrijkste grondstof voor dergelijke producten.

In Frankrijk zelf is de opbrengst van deze durum-tarwe in twee jaar tijd met bijna 40 procent teruggelopen. Bovendien valt ook de oogst in andere landen zwaar tegen. Dat geldt met name voor de grootste leverancier Canada, waar volgens Sifpaf-CFSI door tegenvallende weersomstandigheden een derde van de harde tarwe niet aan de vereisten voldoet om tot pasta te worden verwerkt.

Eén reactie

  • agratax2

    Pasta kwalitiet zal tegen vallen begrijp ik uit deze klacht Gelukkig zijn er meer dan genoeg piepers die tegen bodemprijzen de deur uit gaan. De pasta liefhebber moet weer eens aardappelen aan zijn menu toevoegen. Kost weining en is lekker en gezond.

Of registreer je om te kunnen reageren.