Akkerbouw

Nieuws

Denen in innovatieproject voor akkerbouw

Kopenhagen - Landbouwadviseurs, universiteiten en het bedrijfsleven in Denemarken stappen in een precisielandbouwproject om de kwaliteit en de productiviteit in de akkerbouw fors op te krikken.

Dit moet gebeuren met nieuwe productietechnieken en besluitvormingsondersteunende apparatuur. Een verbetering van de hectareopbrengsten in combinatie met een acceptabel milieuprofiel is volgens de landbouwadviesdienst van boerenfederatie LF een van de allergrootste uitdagingen voor de sector. De opzet is om in het Future Cropping genoemde project grote hoeveelheden informatie van teelt- en milieutechnologie te integreren met gegevens over het areaal en het weer. Dat moet de basis vormen voor de ontwikkeling van intelligente besluitvormingsapparatuur en gedifferentieerde teelttechniek, zodat de productie per locatie aan de specifieke omstandigheden kan worden aangepast.

Het project draait met een fonds van €13 miljoen. Deelnemers aan de kant van het bedrijfsleven zijn onder meer mechanisatieconcern Agco, enzymenfabrikant Novozymes en kunstmestconcern Yara.

Of registreer je om te kunnen reageren.