Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Boer claimt vergoeding na brand windmolen

Colijnsplaat - Akkerbouwer Ab van Straalen komt financieel in de problemen, doordat hij geen vergoeding krijgt voor de verloren gegane spruitkooloogst, door een brand in een windmolen in oktober vorig jaar. De akkerbouwer eist via de rechter een vergoeding van ongeveer €30.000.

Van Straalen zegt zich ongemakkelijk te voelen bij de juridische actie die hij moet ondernemen om zijn geld te krijgen. Bij de brand in de windmolen op zijn akker  kwamen vorig jaar twee onderhoudsmonteurs om het leven. Ongeveer 2,6 hectare spruiten was door roetdeeltjes en ander vallend materiaal niet meer geschikt voor consumptie.

In een gesprek met RTV Rijnmond zegt Van Straalen dat hij aanvankelijk in de veronderstelling was dat de zaak wel opgelost zou worden. Maar omdat de eigenaar van het windpark geen aansprakelijkheid accepteert, wil het bedrijf niet uitbetalen.

De directie van Windpark De Plaet  heeft haar aansprakelijkheidsverzekering aangesproken. Complicerende factor is dat er nog geen uitsluitsel is over de aansprakelijkheid. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog steeds in handen van het Openbaar Ministerie en de Arbeidsinspectie. Het onderzoek is nog niet afgerond.

De verzekeraar wil niet uitbetalen zolang de aansprakelijkheid niet is vastgesteld. De verzekering heeft Windpark De Plaet gedwongen geen aansprakelijkheid te accepteren. De directie van Windpark De Plaet zegt die gang van zaken te betreuren. Het bedrijf zegt niet anders te kunnen dan het standpunt van de verzekeraar te respecteren.

De rechter doet 23 oktober uitspraak over het kort geding.

Laatste reacties

  • Sj430

    Colijnsplaat = Ooltgensplaat.

  • Richie667

    'Het bedrijf zegt niet anders te kunnen dan het standpunt van de verzekeraar te respecteren.' Waarom het standpunt van de verzekeraar wel accepteren en dat van de akkerbouwer niet????

Of registreer je om te kunnen reageren.