Akkerbouw

Nieuws 484 x bekeken

Bladschimmeldruk in suikerbieten dit jaar erg hoog

Dinteloord - Uit bijna alle teeltgebieden in Nederland komen volgens Suiker Unie berichten van aantasting van suikerbietenpercelen door bladschimmels.

De eerste bladschimmelbespuitingen zijn volgens de Agrarische dienst van de bietenverwerker op tijd uitgevoerd, maar tot de tweede bespuiting is een groot aantal gevallen een te lang interval aangehouden. Daardoor worden nu aantastingen zichtbaar.

Desondanks blijft de kwaliteit van de geleverde bieten uitstekend. In de derde week van de campagne is het suikergehalte gestegen naar gemiddeld 16,7 procent. De kwaliteitsfactor WIN is met 91 uitstekend. Opvallend is dat het stikstofniveau in de bieten gemiddeld erg laag is. Vorige seizoenen werden wel stikstofcijfers in de bieten gemeten van  soms meer dan 20, nu is het gemiddeld 8.

Of registreer je om te kunnen reageren.