Akkerbouw

Nieuws 745 x bekeken

Aardappelverwerking was groot in september

Zoetermeer - Nederlandse aardappelverwerkers geven flink gas. In de maand september hebben ze 317.100 ton aardappelen verbruikt voor productie van friet en dergelijke. Aldus de voorlopige gegevens over die maand van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De verwerkte hoeveelheid is circa 30.000 ton meer dan in augustus en bijna 18.000 ton boven het gemiddelde van de maand september in de vijf voorgaande jaren. De import van aardappelen voor verwerking neemt af. In september is er voor de productie van aardappelbereidingen 106.000 ton ingevoerd, ofwel 33,5 procent. Dat is vrijwel gelijk aan gemiddeld resultaat.

In de maanden juli en augustus, met veel af land aanvoer van aardappelen in eigen land, was de import 19 procent, respectievelijk 4 procent minder dan het gemiddelde in de vijf voorgaande seizoenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.