Akkerbouw

Nieuws 6115 x bekeken 3 reacties

AB Texel wil Butter Group overnemen

Oudeschild – Agrarisch transportbedrijf AB Texel wil Butter Group overnemen.

De bedrijven hebben de intentie samen te gaan vastgelegd in een voorlopig besluit. Als de deal doorgang vindt, versterkt AB Texel haar positie als West-Europees marktleider in het vervoer van aardappelen ontstaat ook een bijzonder grote speler in de vervoersmarkt voor graan, wortelen, uien en andere los gestorte producten.
AB Texel is een dochteronderneming van A-Ware, na FrieslandCampina de grootste zuivelproducent van Nederland. AB Texel en Butter Group gebruiken de komende maanden om de haalbaarheid van de overname verder te onderzoeken. De resultaten hiervan zullen naar verwachting begin 2015 bekend zijn en mogelijk iets eerder.
AB Texel is gespecialiseerd in het vervoer van los gestorte agrarische producten, meel en veevoer. Het bedrijf is in vrijwel heel Europa actief en telt vijfhonderd vrachtauto's en circa negenhonderd opleggers en heeft een hoofdkantoor op Texel. Het transport van meel en veevoer wordt vanuit Heerenveen aangestuurd. Daarnaast telt het bedrijf vestigingen in Polen, Frankrijk en Engeland.
Butter Group transporteert los gestorte agrarische producten en telt 270 vrachtauto's en vierhonderd zogeheten bandlossers. Het vanuit Dronten geleide bedrijf telt vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Duitsland, Polen en Hongarije.

Laatste reacties

  • koestal

    Ze vervoeren aardappelen,maar geen butter

  • Juut

    Volgens mij heeft A-ware nog geen kilo melk verwerkt...en nu al de twee na-grootste zuivelproducent van Nederland.

  • dayo

    @ juut boerderij is gekker met jan ancker van A-ware dan met DOC, A-ware altijd hemel ingeschreven en DOC altijd afgebrand

Of registreer je om te kunnen reageren.