Akkerbouw

Nieuws 812 x bekeken 3 reacties

Wageningen UR wil bijdragen aan innovatie Veenkoloniën

Wageningen – Wageningen UR participeert in de samenwerking voor innovatie in veenkoloniale landbouw.

De organisatie kwam tot dit besluit na overleg van directeur Ernst van den Ende van de Plant Sciences Group, onderdeel van Wageningen UR, en gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen. De samenwerking moet bijdragen aan het Innovatieprogramma Landbouw Veenkoloniën dat in 2013 is gestart. Doelen zijn onder meer opbrengstverhoging, vergroening en bioraffinage in het gebied, waar onder meer veel zetmeelaardappelen worden geteeld. Van den Ende: "Wageningen UR kan als kennisinstelling een belangrijke rol spelen. Proeflocatie 't Kompas in Valthermond is voor boeren in de Veenkoloniën al jaren een bekend centrum voor ontwikkelingen in de landbouw. Met deze samenwerking wordt deze functie verder versterkt en verbreed."

Laatste reacties

  • agratax2

    Zeer toepasselijke foto bij dit artikel. De Veenkoloniale landbouw staat op een kruising. Waarbij rechtdoor het enige aantrekkelijke wegdek heeft, links en rechts twee doodlopende insteek wegen en links nog een smal onbetrouwbaar weggetje. Welk een keus heeft de Veenkolonien.

  • minasblunders1

    Samenwerken met Wageningen is sowieso een verkeerde keuze. Opbrengstverhoging? Met een mestwet die 'wetenschappelijk onderbouwd' is door deze instelling die zichzelf universiteit noemt? Een lachertje!!

  • gjh

    niet mee samen werken met die gasten want ze liegen toch alles bij elkaar kijk maar naar de mestwetgeving .

Of registreer je om te kunnen reageren.