Akkerbouw

Nieuws 1789 x bekeken 1 reactie

Van Liere brengt duurzame uien op de markt

Dronten – Uiensorteer en -handelsbedrijf Gebroeders van Liere in Dronten gaat zelf duurzaam geteelde uien in een duurzame verpakking aan de man brengen. Het concept, waaraan Van Liere twee jaar heeft gesleuteld, ligt als proef in een supermarkt in Swifterbant.

Dit alles onder de vlag van Stichting Veldleeuwerik, een initiatief ten bate van duurzame landbouw. Zo wordt een markt gecreëerd voor uien van Veldleeuwerikdeelnemers. "Na deze proef willen we de stap maken naar grote supermarktconcerns", zegt Piet van Liere, directeur van het uiensorteerbedrijf. De uien worden iets duurder dan gangbare uien, maar hoeveel duurder is volgens Van Liere nog niet helder. "Dat is ook aan de supermarkt. De eerste doosjes liggen net in de supermarkt. We verrassen de consument hiermee. Het is nu eerst even aftasten."

Eén reactie

  • agri2

    Maak ze eerst maar duur, dat lukt altijd, het zame zien we naderhand wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.