Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Russische grens gauw weer open voor Nederlands pootgoed

Berlijn - De export van pootaardappelen wordt op korte termijn weer mogelijk. Dat meldt een woordvoerder van het Ministerie van EZ op de Grüne Woche in Berlijn. Het openen van de grens is het resultaat van overleg tussen directeur-generaal Hans Hoogeveen en de Russiche vice-minister van Landbouw Shestakov op de beurs in de stand van Rusland.

De export van pootgoed naar Rusland heeft een waarde van circa 10 miljoen euro volgens de woordvoerder. Hoe snel de grens opengaat is nog niet bekend gemaakt. Verwacht mag worden dat het ruim voor het pootseizoen begint rond zal zijn. De grens zat dicht sinds juli vorig jaar, officieel om fytosanitaire redenen.

Laatste reacties

 • Mels

  Politiek steekspel,Nederland weer ff op zijn nummer gezet,even wakker geschud zodat we weer weten hoe afhankelijk we zijn van de export. Misschien hebben de fritesfabrieken hier ook wel de hand in gehad want die hebben toch uiteindelijk baat bij de ontvangst van ons pootgoed.

 • japiani

  er zijn in rusland geen frites fabrieken, daarbij stelt de hoeveelheid pootgoed
  niet zo heel veel voor vergeleken met andere bestemmingen.

 • Mels

  Ja hoor,japiani,leef jij maar lekker in je eigen wereldje. Mooi dicht bij huis blijven en de rest van de wereld als onbelangrijk beschouwen. Sorry,ik kan het niet laten..........

Of registreer je om te kunnen reageren.