Akkerbouw

Nieuws

Resultaat suikerdivisie van Südzucker zakt

Mannheim - Het Duitse Südzucker verdient in het lopende bedrijfsjaar 203/14 aanzienlijk minder met suiker dan in het jaar hiervoor.

In de eerste negen maanden belandde het operationele resultaat in de suikerdivisie op 420 miljoen euro: 176 miljoen euro ofwel krap 30 procent minder dan in dezelfde periode van 2012/13. Met deze cijfers bevestigt Südzucker de winstwaarschuwing die het eerder al uitgaf. De omzet in de suikerbedrijvigheid zakte met 150 miljoen naar ruim 3,15 miljard euro. Vooral de lagere quotumsuikerprijzen zijn van invloed geweest op de dalende resultaatontwikkeling. Bij niet-quotumsuiker liep de afzet iets terug.

Südzucker is de grootste bietenverwerker van Europa en produceert bij de eind deze maand af te sluiten campagne in totaal in zijn fabrieken 4,7 miljoen ton suiker. Bij de vorige campagne was het 200.000 ton meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.