Akkerbouw

Nieuws

Prikactie tegen herstructurering Farm Frites België

Lommel – Het personeel van Farm Frites in België houdt prikacties om aandacht te vragen voor de herstructurering van de aardappelverwerker.

Volgens een woordvoerder van Farm Frites houden de prikacties in dat het personeel de pauzes verlengt. "Wij zijn voortdurend bezig onze organisatie te optimaliseren. Dat doen we ook in Nederland. Dat gaat in goed overleg met de vakbonden en de ondernemingsraad. In België heeft de vakbond het personeel opgeroepen om door middel van een prikactie een signaal af te geven naar de directie."
Het Belgische Nieuwsblad meldt dat de prikacties worden gehouden in de vestigingen in Lommel en bij het dochterbedrijf Bravi in Sint-Truiden. Volgens de vakbonden verdwijnen er 28 arbeidsplaatsen. Ook stellen de vakbonden in België dat ze niet worden gekend in de herstructureringsplannen. En ze protesteren tegen uitstel van een loonsverhoging.
De woordvoerder bevestigt dat Farm Frites werkt aan een herstructurering. "Het gaat er om dat we bezig zijn om te kijken of de juiste mensen op de juiste plaats zitten of wellicht op een andere plek moeten werken. Er werken zo'n 350 mensen bij Farm Frites in België. Er vervallen 28 arbeidsplaatsen. We zijn in gesprek met de ondernemingsraad en de vakbonden om hier een oplossing voor te vinden, binnen of buiten Farm Frites. De directie heeft voorgesteld een loonsverhoging voorlopig uit te stellen."

De woordvoerder van Farm Frites bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met de vakbond ACV Voeding en Diensten. De vakbond dreigt met zwaardere acties als het overleg niets oplevert.

Of registreer je om te kunnen reageren.