Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

McCain verhoogt contractprijs

Hoofddorp - Aardappelverwerker McCain verhoogt de contractprijzen van fritesaardappelen voor oogst 2014 met €2,00 tot €2,50 per ton, afhankelijk van de periode van levering en het ras.

Dat meldt McCain. Voor Innovator af land betaalt McCain voor week 36 tot en met 44 109,50 euro per ton. Dit is exclusief toeslagen. Voor week 13 uit de schuur betaalt McCain 134,90 euro per ton, exclusief toeslagen. De prijs voor pootgoed is gelijk gebleven aan vorig jaar. Volgens McCain is er onder telers steeds meer animo om op contract te leveren.

McCain besloot ook het Persoonlijk Pool Systeem uit te breiden. Dat is een pool waarbij de teler zelf het verkoopmoment bepaalt. Hierdoor houdt de teler de regie over zijn gemiddelde verkoopprijs in eigen hand.

Laatste reacties

 • flyingj

  Wat een slecht reclame artikel, en vooral onvolledig. Dhr Knuivers rept met geen woord over het feit dat McCain de loyaliteits premie heeft afgeschaft. Deze kan voor iemand die al jaren aan McCain levert wel oplopen tot 3 a 4 euro per ton. Dus er is dus sprake van een prijsverlaging. Pootgoed prijs gelijk gebleven ? McCain was al duurder met zijn pootgoed dan Lamb Weston of FarmFriet.
  Denk dat dhr Knuivers voortaan toch wat beter zijn huiswerk moet doen voordat hij kwakeloos een persberichtje overschrijft.

 • Martijn Knuivers
  Redactie

  Beste Coen,

  Binnenkort volgt in Boerderij een uitgebreid contractprijzenonderzoek met McCain, Farm Frites, LambWeston en Aviko, waarbij al je aspecten aan bod komen.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn Knuivers

 • Mels

  Mooi,kunnen daar de meerkosten van geteld pootgoed van betaald worden ;-))

 • huisverkoop

  schaf al die contracten af, gewoon weer net als vroeger alles vrij

Of registreer je om te kunnen reageren.