Akkerbouw

Nieuws

Lagere suikerprijzen drukken resultaat Nordzucker

Braunschweig - Bietenverwerker Nordzucker heeft als gevolg van de onder druk staande suikerprijzen in de eerste negen maanden van 2013/2014 omzet en winst ingeleverd.

Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers die het Duitse concern woensdag bekend heeft gemaakt. De omzet daalde ten opzichte van de eerste negen maanden van het voorafgaande jaar licht met 22,2 miljoen ofwel ruim 1 procent naar krap 1,85 miljard euro. De winst daalde duidelijk sterker, namelijk met krap 58 miljoen ofwel 22,5 procent naar krap 258 miljoen euro. Het concern heeft wel meer suiker verkocht maar niet voldoende om de lagere prijzen niet compenseren. Directietopman Hartwig Fuchs meent echter niet dat een en ander reden is om te wanhopen. "Na twee buitengewoon goede jaren zijn onze resultaten nog steeds op een behoorlijk niveau."

Of registreer je om te kunnen reageren.