Akkerbouw

Nieuws 1058 x bekeken

IRS-app uitgebreid

Bergen op zoom - De app voor suikerbieten van bieteninstituut IRS is flink uitgebreid.

Onkruidherkenning, ziekten en plagen en oogstverliezen waren al beschikbaar. Aan de app is nu de bladschimmelkaart toegevoegd, evenals de overzaai-applicatie, het berekenen van de opkomstdatum van de bieten en het oproepen van weersommen.

Op basis van eigen zaaidatum berekent de app wanneer de bieten boven zouden moeten staan en wanneer de groeipuntsdatum wordt bereikt. Met het onderdeel overzaaien rekent op basis van zaaidatum en aantal planten uit of overzaaien wel of niet rendabel is. Tevens zijn met de app allerlei weergegevens op te vragen zoals temperatuursom, neerslag en stralingssom.

Op de website van het IRS staan QR-codes waarmee de app kan worden gedownload.

Of registreer je om te kunnen reageren.