Akkerbouw

Nieuws

Britse tarwe-invoer zakt snel in

Londen – Groot-Brittannië heeft in de eerste zes maanden van het lopende seizoen 1,18 miljoen ton tarwe ingevoerd vergeleken bij 1,03 miljoen ton een jaar eerder.

In de maand november liep de invoer echter fors terug van bijna 220.000 ton in 2012 naar 129.500 ton dit jaar.

Dat blijkt uit een overzicht van het graanschap HGCA. Groot-Brittannië moest de afgelopen maanden veel tarwe invoeren door de slechte oogst van 2012. De recente oogst is echter veel beter uitgevallen waardoor die invoer nu snel afneemt. Bij maalderijen, mouterijen en andere verwerkers komt inmiddels al weer ruim 83 procent van de aanvoer uit eigen land.

In november was Bulgarije de grootste leverancier. Bijna een derde van de door de Britten ingevoerde tarwe is uit dat land afkomstig. Vooral de invoer van tarwe uit Frankrijk zakt echter snel in. Dat land leverde in november nog maar 3.500 ton vergeleken bij 26.100 ton in oktober en 70.700 in september.

Of registreer je om te kunnen reageren.