Akkerbouw

Nieuws 514 x bekeken

Britse suikerproductie omhoog

Bury St. Edmunds – British Sugar verwacht dat de suikerproductie deze campagne zal uitkomen op 1,28 miljoen ton. Dat is dan 11 procent meer dan vorig seizoen, toen de bietenoogst en verwerking grote problemen ondervonden door de strenge winter.

Dit jaar wordt de campagne juist een handje geholpen door de milde omstandigheden, aldus moederbedrijf ABF in een financieel bericht. Alle vier Britse fabrieken draaien zoals verwacht en de kwaliteit en het suikergehalte van de bieten is uitstekend. Met 1,28 miljoen ton blijft de opbrengst overigens wel onder de 1,32 miljoen ton van 2011.

In Spanje is de suikercampagne vertraagd om de bieten een betere kans te geven, maar ziet het begin van de oogst er veelbelovend uit. Ook bij de suikerfabrieken van ABF in China is de campagne vlot van start gegaan. De Zuid-Afrikaanse suikerdochter Illovo heeft echter te kampen met teruglopende financiële opbrengsten. Het voedings- en kledingbedrijf zag de opbrengsten van de suikeractiviteiten in het laatste kwartaal echter met 28 procent teruglopen. Dat komt door lagere suikerprijzen in de EU, zoals al verwacht was, en ongunstige wisselkoersverhoudingen. Omdat kledingdochter Primark uitstekend blijft draaien en de andere divisies nagenoeg op hetzelfde niveau zitten als vorig jaar, zal het groepsresultaat een klein procent hoger uitkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.