Akkerbouw

Nieuws 770 x bekeken

Zuid-Duitse bieten geven 15 procent minder

Mannheim - De suikeropbrengsten van de bieten in het Duitse werkgebied van Südzucker blijven met 11 ton per hectare 15 procent achter bij die van vorig jaar. Dat meldt telersorganisatie BISZ aan de hand van proefrooïngen.

Het suikergehalte is in week 37 gestegen naar 17,5 procent. De bieten zijn echter kleiner: gemiddeld 780 gram per biet, ofwel 11 procent minder dan in 2012. De bietenopbrengst is gemiddeld 71 ton per hectare. Ook in vergelijking met de doorsneeresultaten van 2008-2012 blijven de opbrengsten achter. In die periode was het bietgewicht in week 37 een kleine 880 gram en de suikeropbrengst per hectare 12,58 ton. De verwerking van de bieten in de acht Südzucker-fabieken in Duitsland begint tussen 27 september en 5 oktober, afhankelijk van de fabriek waarom het gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.