Akkerbouw

Nieuws 1860 x bekeken 9 reacties

VVD: onderzoek hoge ledentoeslagen Suiker Unie

Den Haag – VVD-Kamerlid Bart de Liefde wil dat er een onderzoek komt naar de hoge suikerprijs en de sterke stijging van ledentoeslagen bij Suiker Unie.

“De suikerprijs is de laatste jaren in de EU aanzienlijk gestegen, terwijl de prijs op de wereldmarkt daalde. Tegelijkertijd is de ledentoeslag van Suiker Unie-leden ook fors gestegen, die bovenop de suikerprijs komt die door de EU als redelijke prijs wordt gezien. Ik vraag me af of de afnemers hierdoor niet teveel voor suiker betalen”, legt De Liefde uit.

Hij voegt er aan toe dat hij suikerbietentelers een goede prijs voor suiker gunt, maar dat hij er als Tweede Kamerlid ook voor moet zorgen dat de consument niet te veel betaalt voor de suiker.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) ziet gaan aanleiding voor een onderzoek. “Het suikerquotum verdwijnt, waardoor de suikerprijs als gevolg van marktwerking wel zal dalen.” Hij wijst erop dat de suikerprijs voor consumenten vergeleken met die voor de industrie niet slecht uit komt.

Laatste reacties

 • anton1937

  Waar bemoeit zich de VVD mee ? afgunst en onzinnige opmerkingen.

 • info36

  Typisch VVD, anti landbouw en pro grote jongens ( industrie). Walgelijk.

 • ed12345

  Een onderzoek naar bonissen en toeslagen als commisaris of erelid directie

  van onze bestuurders in de regering zou misschien beter op zijn plaats zijn

 • marc47

  Bier, brood, auto's en belastingen zijn veel duurder en zijn harder gestegen dan suiker!

 • agri2

  Hij zal wel connecties hebben bij grote suikerafnemers als unilever en cocacola.

 • h.bouwland1

  Boeren we weten in elk geval waar we niet op moeten stemmen de volgende keer.

 • geert150

  geert wilders

 • agri2

  Als de fabriek in particuliere handen was zouden de aandeelhouders er met de winst vandoor zijn gegaan, dan had je er niemand over gehoord.

 • Marijnuitdewilligen

  de VVD echt een rijke boeren partij??? Ik heb altijd al mijn bedenkingen gehad maar nu is het voor mij duidelijk . Snel afbouwen van onze toeslagen en verdere liberalisering,Brussel voor op Nederland, Straaljagers i.p.v. gezondheidzorg en onderwijs. Boomkikkers, kamsalamanders, Noordse woelmuizen, kievieten zijn bij die partij veel belangrijker als de agrarische economiesche bijdrage. Mensen let op, zo gaan ze net als in Duitsland geruisloos ten onder. Jammer misschien maar boontje komt om zijn loontje.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.