Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

VIB wil acceptatie van gentechniek vergroten

Gent - Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) wil de acceptatie van genetisch gemodificeerde gewassen in België vergroten. Het instituut start met een website waar wetenschappelijk onderbouwde informatie wordt verstrekt.

Volgens het VIB stond Europa eind jaren zeventig aan de wieg van de transgene techniek. Maar in de EU wordt slechts 0,08 procent van het wereldwijde areaal genetisch gemodificeerde gewassen geteeld. Het VIB schrijft dat toe aan publieke ongerustheid en politieke besluiteloosheid.

Laatste reacties

  • agratax2

    VIB zoi zich eens moeten verdiepen in de studies gedaan door medicische insttuten m.b.t. de gevolgen van RR en Bt gewassen. Nu werken ze alleen maar als breekijzer van Monsanto, Bayer en de andere chemiereuzen, zonder zich af te vragen of er ook risico' s verbonden zijn aan deze technoligie.

  • zanden

    Het VIB is kennelijk ook al 'ingepakt' en sluit de ogen voor de gevolgen. Zie wat er met de GMO-katoenteelt in India is gebeurd. http://vimeo.com/75279203

Of registreer je om te kunnen reageren.