Akkerbouw

Nieuws

Uienexport in liep in augustus op

Zoetermeer - De uitvoer van uien bedroeg in de derde volle week van augustus iets meer dan 23.000 ton, respectievelijk 5.000 en 4.000 ton meer dan de beide voorgaande weken. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het Productschap Tuinbouw.

In de periode die voor dit seizoen is vastgesteld als het officiële exportseizoen heeft de Nederlandse uienbranche 83.000 ton uien in het buitenland afgezet. Dat is ten opzichte van vorig seizoen bijna 6.000 ton minder. Ten opzichte van het gemiddelde over de vijf voorgaande seizoenen is het 1.200 ton minder. Het weekgemiddelde ligt op bijna 13.800 ton. Qua verloop volgt de export ongeveer de lijn van vorig seizoen, waarin de export wel eerder op flinke volumes uitkwam. In de eerste vijf weken van het exportseizoen bleek het Verenigd koninkrijk een zeer stabiele afnemer, goed voor een totaal van iets meer dan 10.000 ton uien. Noordwest Afrika is veruit de voornaamste bestemming van de uien geweest. Senegal kocht het meest, ca. 21.000 ton (waarvan een deel ook wordt doorgevoerd naar elders), Ivoorkust was goed voor 11.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.