Akkerbouw

Nieuws 1520 x bekeken 1 reactie

USDA verwacht daling graan- en sojaprijzen

Washington – Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dit seizoen 2013/2014 een forse daling van de graan- en sojaprijzen in de VS ten opzichte van vorig seizoen. De maisprijs daalt 34,4 procent, die van tarwe 13,4 procent en sojabonen worden 11,8 procent goedkoper.

Het ERS, het economisch bureau van het landbouwministerie, maakt de inschatting op basis van de productie die dit seizoen wordt verwacht. De VS oogst veel meer mais en sojabonen dan vorig jaar, toen droogte de opbrengsten decimeerde. De tarweoogst valt dit seizoen kleiner uit. Maar omdat mais veel goedkoper is geworden, daalt ook de tarweprijs, verwacht het ERS.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs vindt het USDA te positief over de sojaproductie. De prijsdaling bij sojabonen kan daarom meevallen, verwacht de bank.

Eén reactie

  • ed12345

    Ik vermoed dat die luitjes niet buiten zijn geweest .In oost Canada en in 'n gedeelte van de cornbelt is laat gezaaid met tot overmaat van ramp nu vaak buiig met lage dagtemperaturen dus afrijpen gaat tergend landzaam.
    Dat zit nog niet in de silo

Of registreer je om te kunnen reageren.