Akkerbouw

Nieuws

Topvolume aardappelverwerking in augustus

Den Haag - De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft in augustus anders dan in de voorgaande maand een erg groot volume grondstof verbruikt. Dat blijkt uit gegevens van het Hoofdproductschap Akkerbouw.

Er is een hoeveelheid van 349.500 ton consumptieaardappelen omgezet in frites en andere aardappelproducten. Dat is in de afgelopen tien jaar alleen in december 2007 meer geweest (354.000 ton). Het gaat hier overigens wel om voorlopige cijfers die zelfs nog iets naar boven kunnen worden bijgesteld. De verwerkers hebben ten opzichte van juli een grote inhaalslag gemaakt. Dat er schaarste aan grondstof is geweest in het begin van het aardappeljaar bleek uit de verwerkingscijfers over die maand. Het verwerkte volume was in juli met 187.100 ton buitengewoon klein.

Of registreer je om te kunnen reageren.