Akkerbouw

Nieuws

Suiker Unie: een derde van het bietenzaad voor volgend jaar is besteld

Dinteloord - De vroegbestelling voor bietenzaad voor teeltjaar 2014 bij Suiker Unie door bietentelers is afgerond. Er is door de telers in totaal voor een derde van het areaal 2014 besteld. Deze hoeveelheid voldoet volgens Suiker Unie ruimschoots aan de verwachtingen.

Vier rassen met de hoogste financiële opbrengsten per resistentiesegment, waarvan twee rassen met een dubbele resistentie, voeren de lijst aan: Isabella KWS is de absolute koploper met 33 procent van het totaal aan vroegbestellingen. Daarna volgen Alexina KWS met 16 procent, Corvinia met 10 procent en Sandra KWS met 8 procent.

Telers kozen in het segment speciaal pillenzaad bij de vier bovengenoemde rassen bij 35 procent van de bestellingen voor het eerst voor Sombrero. In december krijgen de telers de gelegenheid om hun hoofdbestelling bietenzaad te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.