Akkerbouw

Nieuws

Plaatsspecifiek granulaat strooien met app

Apeldoorn – Agrifirm Plant werkt aan een applicatie waarmee telers online een taakkaart kunnen maken voor het plaatsspecifiek strooien van granulaten tegen nematoden.

Hiermee kan online worden berekend of een granulaatbehandeling economisch rendabel is bij een aaltjesbesmetting.

De applicatie komt beschikbaar in Akkerweb dat komend voorjaar online gaat. De bemonsteringsuitslagen van het aaltjesonderzoek kunnen direct worden ingelezen. Voorwaarde is dat de teler de aaltjesbemonstering uit laat voeren door een laboratorium dat de GPS-coördinaten digitaal beschikbaar stelt bij de bemonsteringsuitslagen.

Het programma Agrifirm Aaltjesadvies geeft online advies over het gebruik van granulaten, grondontsmetting en vanggewassen ter bestrijding van het aardappelcysteaaltje. De berekeningen zijn gebaseerd op de kennis uit het aaltjesadviesprogramma NemaDecide.

De ontwikkeling van zowel het programma Agrifirm Aaltjesadvies als de applicatie taakkaart granulaat is mogelijk gemaakt door het Programma PrecisieLandbouw (PPL).


Of registreer je om te kunnen reageren.