Akkerbouw

Nieuws 508 x bekeken

Nordzucker in de aanval met investeringen

Braunschweig - Bietenverwerker Nordzucker reageert op de in september 2017 uitlopende suikerquotering met een investeringsoffensief. Dat bleek vrijdag bij de viering van het 175-jarig bestaan van dit Duitse concern.

Directietopman Hartwig Fuchs liet weten dat Nordzucker de uitdagingen van de vrije markt als kans wil zien. Fabriekssluitingen staan in geen geval op de agenda. "Integendeel, we gaan in onze dertien fabrieken meer investeren dan ooit te voren," aldus Fuchs, die echter nog geen cijfers wilde geven. De plannen moeten namelijk eerst nog door het ondernemingsbestuur worden goedgekeurd. Het verdwijnen van de quotering houdt verder ook in dat Nordzucker en de leveranciers de teeltplanning nauwkeurig op elkaar moeten gaan afstemmen. De voorbereidingen voor een regeling zijn al gaande, meldt bestuurstopman Hans-Christian Koehler.

Of registreer je om te kunnen reageren.