Akkerbouw

Nieuws

NAV en LTO werken samen in belangenbehartiging

Noordhoek – De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en de LTO-vakgroep Akkerbouw gaan de belangenbehartiging op elkaar afstemmen. De beide organisaties willen zoveel mogelijk gezamenlijk standpunten innemen.

Volgens NAV-voorzitter Teun de Jong zijn er geen grote verschillen tussen de organisaties. "De verschillen in de veehouderijsector zijn groter. Het is voor de belangenbehartiging beter om onze standpunten op elkaar af te stemmen. We werken al goed samen in het Productschap Akkerbouw."

De samenwerking vloeit voort uit de oprichting van een producentenorganisatie voor de akkerbouw. Of dit een voorbode is van het samengaan van beide organisaties, kan De Jong niet zeggen. "Het aantal akkerbouwers krimpt, dus de belangenbehartiging moet efficiënter. Maar een eventuele fusie moet wel onder een akkerbouwvlag. Net zoals de glastuinbouw ook een autonome positie heeft binnen LTO."

Het Nederlands Agrarisch Jongen Kontakt (NAJK) is ook betrokken bij de oprichting van de producentenorganisatie. Het NAJK heeft een adviesfunctie bij LTO-Akkerbouw, zegt bestuurder Eric Pelleboer. "Maar in de belangenbehartiging blijft het NAJK een eigen koers varen."

Of registreer je om te kunnen reageren.