Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Monsanto mikt op Oekraine en Rusland

Brussel - Monsanto richt zijn blik op Oekraïne en Rusland voor groei. Dat zegt een hooggeplaatste medewerker van het bedrijf in een interview met Agra Europe.

Het aandeel in de markt voor maiszaad in Oekraïne is nu 18procent. Het staat daarmee in de top-drie. De regio Oost-Europa en Zwarte Zee volgen Latijns Amerika en de Verenigde Staten op als groeiregio´s voor voedselproductie, verwacht het bedrijf. Van de investeringen in Europa van een half miljard euro gaat de helft naar Oekraine en Rusland. Van de rest gaat een groot deel naar Roemenië. Oekraïne en Rusland hebben nu acht miljoen hectare mais. Dat was drie jaar geleden nog 3,5 miljoen hectare. Monsanto verwacht dat dit naar 13 miljoen gaat.

Laatste reacties

 • agratax2

  Voor zover bekend ia / was de teelt van GMO niet verboden in deze landen, maar het gebruik van de gewassen is / was wel verboden. Doch bij de huidige politiek zal het weinig uitmaken wat wel en niet gezond is voor de wereld. Is het gezond voor de bankreningen van de leiders, kan alles doorgaan zonder wettelijke belemmeringen.

 • japiani

  met gmo gewassen maken ze geen enkele kans in rusland. de media gebruiken gmo om alles wat uit het 'westen' komt zwart te maken. de publieke opinie is dus nu zwaar tegen gmo.

 • ed12345

  Japiani en agratax ik heb het artilkel nu twee keer gelezen om zeker te zijn .maar ik lees nergens dat het over GMO zaad gaat .Het is ons allen bekend dat de chemie reuzen zo kalm aan de grote en minder grote zaadbedrijven opkopen en die doen ook nog steeds gewoon zaad

 • Flyinghollander

  Japiani en je gelooft dat?als je maarop verpakking zet gmo vrij

Of registreer je om te kunnen reageren.