Akkerbouw

Nieuws 1628 x bekeken 2 reacties

Minder suikerproductie in Nederland

Brussel - De Nederlandse suikerproductie zal in het seizoen 2013/’14 uitkomen op 930.350 ton, op een areaal van 73.000 hectare. Het is ten opzichte van vorig seizoen bijna 4 procent minder opbrengst. Dit blijkt uit de herziene oogstraming van de Europese Commissie, die donderdag 26 september in het Beheerscomité Suiker is bekendgemaakt.

De totale Europese suikeroogst wordt geraamd op 16,011 miljoen ton, ofwel 7 procent minder. Die verwachting stoelt op het gemiddelde rendement van de afgelopen drie jaren, met aftrek van 3 procent vanwege de ongunstige weersinvloeden dit seizoen. Het EU-bietenareaal is 1,463 miljoen hectare, zo’n 2,3 procent kleiner dan vorig seizoen.

Laatste reacties

  • natuurboer

    Redactie, 733.000 Ha ??? Dat wordt 1,2 ton suiker per ha. Dat bestaat niet.

  • jack.kwakman1

    Klopt, helaas overgenomen tikfout. Nu hersteld. Hartelijk dank

Of registreer je om te kunnen reageren.