Akkerbouw

Nieuws 856 x bekeken

Minder suiker uit Brazilië

Londen – Brazilië produceert minder suiker door de regen. Het Zwitserse analysebureau Kingsman verwacht dat Centraal- en Zuid-Brazilië 585 miljoen ton suikerriet produceert, goed voor 34,1 miljoen ton suiker.

Dat is 300.000 ton minder dan in de vorige prognose. In die regio’s wordt 90 procent van het Braziliaanse suikerriet geteeld.

Het Britse marktbureau Czarnikow verlaagde eerder deze maand de rietoogst al met 10 miljoen naar 585 miljoen ton met een suikerproductie van 34,1 miljoen ton. Ook het Braziliaanse overheidsbureau Conab had eerder de verwachtingen getemperd. Bovendien verwachten analisten dat de suikerproducenten meer grondstof gaan verwerken tot ethanol.

Het regent veel in de rietregio’s van Brazilië. Daardoor daalt het suikergehalte, meldt Unica, de vereniging van Braziliaanse suikerproducenten. Unica komt 1 oktober met een eigen prognose van de suikerproductie.

Het decembercontract op de termijnmarkt in Londen sloot dinsdag op $486,90 per ton witsuiker. Begin deze maand kostte dat contract 472 dollar.

Of registreer je om te kunnen reageren.