Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Lagere straf Nederlandse aardappelactivisten

Dendermonde - Twee Nederlandse en negen Belgische milieuactivisten hebben dinsdag in België een lagere straf gekregen voor het vernielen van een proefveld aardappelen en bendevorming.

De Nederlanders kregen 3 maanden cel voorwaardelijk, de Belgen 3 tot 6 maanden voorwaardelijk. Eerder waren zij nog gestraft met 6 tot 8 maanden cel, voor zes van hen voorwaardelijk.

De rechtbank van Dendermonde deed opnieuw uitspraak, nadat de activisten in verzet waren gegaan tegen het eerdere vonnis. Zij stelden dat zij zich niet eerlijk hadden kunnen verdedigen.

Volgens de actievoerders is het de eerste keer in België dat milieuactivisten zijn veroordeeld voor het vormen van een bende. Zij spreken over een gevaarlijke ontwikkeling "voor iedereen die de vrijheid van meningsuiting belangrijk vindt". De groep kondigde dan ook aan in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De veroordeelde leden van de Field Liberation Movement bestormden eind mei 2011 een wetenschappelijk proefveld met genetisch gewijzigde aardappelen in Wetteren bij Gent. De beweging strijdt voor duurzame landbouw.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  ja, je kunt beter activist zijn als hard werkende boer, de boer heeft enkel rechten en als hij niet gehoorzaam is pakt men hem wel via zijn bezittingen, de activist heeft enkel rechten, zomaar andermans eigendomen vernielen en dan er zo afkomen

 • schoenmakers1

  sorry, de boer heeft enkel plichten

 • info36

  Die terroristen moeten keihard aangepakt worden. Wat een soft beleid toch.
  Pure rechtsongelijkheid. Een boer die per ongeluk een foutje maakt wordt zijn toeslagrechten afgenomen of gekort hetgeen een veel zwaardere straf is als wat die radicalen krijgen.

 • Bison

  Wees blij dat er nog mensen zijn die het lef hebben om dat franken food te lijf te gaan, mijn zegen hebben ze.
  Dat jullie onder het juk van de overheid zitten is je eigen schuld, dan had je maar massaal de straat op moeten gaan en protesteren als je het ergens niet met eens ben.

Of registreer je om te kunnen reageren.