Akkerbouw

Nieuws

Informatieplatform e-Optima stapsgewijs opgebouwd

Emmeloord – Emmeloord Onion Potato Technology Information Management (e-Optima) wordt stapsgewijs opgebouwd tot informatieplatform voor de uien- en aardappelketen. Dat laat woordvoerder Dim-Jan de Visser, commercieel directeur Tolsma-Grisnich, weten vanaf Potato Europe.

“Provincie en gemeente staan achter ons. Financieel is het nu rond.” Dit brengt wel met zich mee dat e-Optima minder groot van start gaat dan eigenlijk de bedoeling was van initiatiefnemers Tolsma-Grisnich, Agrico, NAK, Wageningen UR, Waterman Onions, Milan Innovincy en Techforce Innovations.

“We zitten nu in de eerste fase; het simuleren van ons project, zodat we kunnen laten zien wat we precies bedoelen. Voor de buitenwereld is dat lastig te begrijpen. De tweede fase is een marktinventarisatie met behulp van die pilot. We nemen vijf tot acht mensen aan en groeien vanuit die basis.”

Momenteel worden gesprekken gevoerd voor de functie van projectmanager, ook vanaf de initiatief nemende bedrijven gaan afgevaardigden bijdragen aan e-Optima. “In eerste instantie vestigen we ons in een bestaand kantoorgebouw in Emmeloord.”

Met het informatieplatform wil e-Optima de positie van Emmeloord als wereldwijde aardappelen- en uienhoofdstad versterken. Gebruikers gaan voor de informatie betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.