Akkerbouw

Nieuws 1122 x bekeken

IGC verhoogt prognose wereldgraanproductie

Londen - De prognose van de International Grains Council voor de wereldgraanproductie in het seizoen 2013/’14 is eind augustus verhoogd met 9 miljoen ton (ofwel 0,5 procent) naar 1.929 miljoen ton.

Het resulteert in 8 procent herstel ten opzichte van het vorige door droogte gekenmerkte seizoen. De aanpassing van de prognose van eind juli is klein en te danken aan meer productie van zowel tarwe (plus 4 miljoen ton), mais (plus 3 miljoen ton) als overige granen. De tarwemarkt is in augustus relatief stabiel geweest, meldt IGC, met minder extremen dan in andere jaren. Hoewel een top-oogst wordt verwacht is er stevige vraag naar tarwe op de wereldmarkt, vooral als gevolg van de (ook kwalitatief) slechte oogst in China.

De wereldmaisproductie groeit 10 procent in vergelijking met het voorgaande seizoen. De groei vindt vooral plaats in de VS en wordt gerealiseerd ondanks terugval (ten gunste van soja) in Zuid-Amerika.

Of registreer je om te kunnen reageren.